Założenie firmy Mispol S.A. w Białymstoku, rozpoczęcie działalności w sektorze przetwórstwa mięsnego jako producent pasztetów oraz konserw mięsnych
Historia Firmy
-
1997
-
2002
Wybudowanie nowoczesnego zakładu konserw w Specjalnej Strefie Ekonomicznej w Suwałkach
-
Debiut na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie
2006
-
1990
Początki firmy, pierwsze udane próby produkcji karmy
-
Powstanie spółki KSK BONO s.r.o.
1992 -
1993
Rozpoczęcie produkcji karmy suchej w Heřmanicach, dynamiczny wzrost sprzedaży
-
Otwarcie zakładu w gminie Brod nad Labem; Rejestracja marek BONO, Petty i Joly
1994 -
2000
Uzyskanie certyfikatu zarządzania jakością ISO 9001 oraz zezwolenia na eksport do krajów UE
-
2007
Przejęcie KSK Bono przez Mispol S.A.; Przejęcie spółki Agrovita, producenta dań gotowych i przetworów owocowo-warzywnych
-
Rozpoczęcie produkcji karmy mokrej w Suwałkach
2008 -
2009
Rozpoczęcie produkcji karmy mokrej w Białymstoku
-
Pozyskanie strategicznego inwestora NDX Energija
2011 -
2016
Zakup dwóch nowych linii do produkcji saszetek 100g i 500g oraz nowej linii do produkcji pasztetów w aluminium
-
Zakup kolejnej linii do produkcji kawałków w saszetkach 100g
2018 -
2019
Wyodrębnienie spółki Mispol Food sp. z o.o.; Automatyzacja linii pakowania puszek w zakładzie w Białymstoku