Historia Firmy

  • Założenie firmy Mispol S.A. w Białymstoku, rozpoczęcie działalności w sektorze przetwórstwa mięsnego jako producent pasztetów oraz konserw mięsnych

    1997
  • 2002

    Wybudowanie nowoczesnego zakładu konserw w Specjalnej Strefie Ekonomicznej w Suwałkach

  • Debiut na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie

    2006
  • 1990

    Początki firmy, pierwsze udane próby produkcji karmy

  • Powstanie spółki KSK BONO s.r.o.

    1992
  • 1993

    Rozpoczęcie produkcji karmy suchej w Heřmanicach, dynamiczny wzrost sprzedaży

  • Otwarcie zakładu w gminie Brod nad Labem; Rejestracja marek BONO, Petty i Joly

    1994
  • 2000

    Uzyskanie certyfikatu zarządzania jakością ISO 9001 oraz zezwolenia na eksport do krajów UE

  • 2007

    Przejęcie KSK Bono przez Mispol S.A.; Przejęcie spółki Agrovita, producenta dań gotowych i przetworów owocowo-warzywnych

  • Rozpoczęcie produkcji karmy mokrej w Suwałkach

    2008
  • 2009

    Rozpoczęcie produkcji karmy mokrej w Białymstoku

  • Pozyskanie strategicznego inwestora NDX Energija

    2011
  • 2016

    Zakup dwóch nowych linii do produkcji saszetek 100g i 500g oraz nowej linii do produkcji pasztetów w aluminium

  • Zakup kolejnej linii do produkcji kawałków w saszetkach 100g

    2018
  • 2019

    Wyodrębnienie spółki Mispol Food sp. z o.o.; Automatyzacja linii pakowania puszek w zakładzie w Białymstoku